FÄRGSPRAKANDE SKÖNHET

Tropaeolum majus

Tropaeolum majus – Indiankrasse / Blomsterkrasse

 ”Alla” planteringskärl och rabatter bör innehålla någon färg av Tropaeolum majus / Indiankrasse.

En mycket användbar ettårig utplanteringsväxt som fyller upp, väver in och lyser upp där den blir planterad.

Indiankrasse är en färgstark och snabbväxande utplanteringsväxt med blomning från tidig sommar till långt in på hösten. Blommorna kan vara enkla eller dubbla, enfärgade eller med mönster och färgat svalg.

Bladverket är friskt enfärgat grönt eller mörkare grönt. Några sorter har brokiga blad i vitt och grönt. Var sparsam med kvävegödsling då tillväxt av bladverket går ut över blomningen som då minskar.

Tropaeolum delas in i två grupper, Slingerkrasse och Buskkrasse. Blommorna i båda grupperna är ätbara med en lätt kryddig smak. Blommorna är också vackra att dekorera maträtter och sallader med.

Du hittar dem i Volmary katalogen här.

Tropaeolum ’Tip Top’ Bright Rose

Tropaeolum ’Tip Top’ Bright Rose

Tropaeolum majus

Tropaeolum ’Tip Top’  Apricot

Förutom serien ’Tip Top’ med många attraktiva färger, kan SW Horto erbjuda några specialfärger. Till exempel, ’Ice Cream Sundae’ har ett oregelbundet och spännande mönster på blommorna i gult och rött. Å andra sidan är ’Ladybird’ en annan specialfärg, med gula blommor som har tydliga och kul, mörkare fläckar runt blommans svalg. Dessutom syns blommorna i ’Tip Top’-serien fint ovanför bladverket.

Baby‘ och ‘Sangria‘ är båda Buskkrasse och växer mer kompakt och bollformat. Därmed är de utmärkta för mindre planteringskärl och rabatter. Deras höjd ligger vanligtvis mellan 20-30 cm.

Tropaeolum Ice Cream Sundae

Ice Cream Sundae

Bild på Sangria (blomma)

Sangria

Tropaeolum Ladybird

Ladybird

Svensk Tropael

Fina Tropaeolum plantor i svensk odling